BAG OM EJEREN OG KONCEPTET

Største delen af mit liv var gået med grafisk design i egen virksomhed i Island og senere i Danmark. Der gik også mange år med scenografi og kostume design for det Islandske rigsfjernsyn, RUV. Og på et tidspunkt for nogle år siden syntes jeg at det var på tide at prøve noget helt anderledes. Noget der krævede gåpåmod og livslang erfaring samt at min uddannelse måtte gerne kunne bruges. Og på dette tidspunkt præsenterede udfordringen sig selv i form af en annonce fra Lolland Kommune. De ville gerne sælge deres gamle, aflagte men prestigefyldte alderdomshjem. Købsaftalen blev realiseret sent i 2007 og overdragelsen af huset fandt sted i starten af 2008. Og nu gik en komplet renovering af hele huset i gang samt en betydelig udvidelse. Og scenen blev igangsat af den “gamle scenograf”, der nød opgaven helt frem i fingerspidserne. Alle senge blev specielt fremstillet til hotellet og for at sikre gæsternes gode søvn er madrasser og hovedpuder samt sengelinned valgt med omhu. Alt andet inventar i hotellet blev købt på de forskellige loppemarkeder rundt omkring i området for at genskabe en atmosfære der passer til en bygning der blev opført i 1943. Dette lykkedes og den 1. april 2009 åbnede Hotel Lolland formelt og har siden altid holdt dørene åbne. Modtagelsen har været forrygende og jeg har med personlig service og atmosfære oprettet en personlig kontakt med gæster fra mange forskellige lande. Det har gjort at over halvdelen af Hotel Lollands gæster er gengangere, der kommer år efter år.

På billederne kan du blandt andet se mig med Helle Thorning-Scmidt, Danmarks tidligere statsminister samt Henrik Holmer, tidligere borgmester i Vordingborg Kommune. Billedet stammer fra den tid hvor jeg designede valgkampen for Socialdemokraterne til kommunevalget i 2005. Socialdemokraterne vandt selvfølgelige og Henrik Holmer blev borgmester i den forenede kommune der opstod efter sammenlægning af Vordingborg, Langebæk, Præstø og Møns kommuner.

Fra en tidlig alder har jeg interesseret mig for flyvning og i 1972 fik jeg taget det første flycertifikat. Efter at jeg flyttede tilbage til Danmark i 2001 blev jeg medlem i foreningen DC-Vennerne der har som formål at værne om det eneste DC-3 fly der stadig kan flyve. Derudover flyver vi to kammerater sammen når tiden er til det.

Jeg har rejst meget i mit liv og arbejdet på forskellige opgaver inden for marketing og salgsfremmende virksomhed. I 1991 erklærede Estland sin selvstændighed og kaprede båndet til Moder Russia. Island blev det første land i verden for at erklære støtte til Estland. I forlængelse af erklæringen mødte jeg Estlands første præsident, Lennart Meri.

Jeg blev født i Danmark men har levet største delen af mit liv i Island. Mine forældre er begge to islændinge. Året 2001 flyttede jeg igen “hjem” til Danmark. Kort efter ankomsten oprettede jeg eget reklamebureau ved navnet Inart. I årene op til omvæltningen til hotelbranchen opererede virksomheden fra Vordingborg, hvor der blev løst grafiske og marketingrelaterede puslespil til adskillige kunder. Man kan stadig støde på mange af mine værker i form af diverse virksomhedslogoer rundt omkring. De fleste har bestået tidens trends og krav og er stadig værdsatte.

Jeg er stødt på mange sjove opgaver igennem tiden der har krævet planlægning og original tankegang og løsning. Der har ikke været meget tankegang “i boksen” kan man sige. Jeg havde i nogle år arbejdet på forskellige projekter for en af mine elskede venner, Michael Läufer der på daværende tidspunkt var ansvarlig for HR hos medicingiganten Capsugel. En dag ringede Michael og fortalte at man havde besluttet at samle direktører fra de 24 fabrikker Capsugel opererede med rundt omkring i verden. Ideen var at samle disse mennesker et sted hvor ingen havde gæstet tidligere. Hvad med Island? Dette blev accepteret som en rigtig god ide og jeg organiserede deres konference i Island ledsaget af uforglemmelig mad, drikke og oplevelser rundt om i landet. Et af billederne er fra turen og her er vi på Langjokull (gletcher). Den berømte Eyjafjallajokull er i nærheden. Her på gletscheren står jeg og Michael yderst til højre.

Jeg har valgt at udnævne som min mentor Einar Thorsteinn, arkitekt, designer med mere. Vores første møde der fandt sted kort tid efter at jeg afsluttede min uddannelse fra Kunstakademiet i Island, blev mit livs store lotteri gevinst. Han har været en af mine nære venner, min chef på det Islandske rigsfjernsyn og senere blev Einar kunstnerens Olafur Eliason¨s højre hånd. Einar arbejdede sammen med Olafur Eliason i dennes værksted i Berlin over en årerække. Einar døde i 2015.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!
Baldvin